Toto pikantné korenie z paradajok a feferóniek spestrí každé grilovanie.

Skúsené gazdinky sa podelili o jedinečný recept na pikantnú adjiku
Čoskoro príde teplé počasie a všetkým sa začne obľúbená grilovacia sezóna. Neustále jedenie toho istého jedla je však nudné a omáčky a koreniny pomôžu diverzifikovať menu. Adjika sa veľmi dobre hodí k mäsu z dreveného uhlia, ktoré svojou ostrou a korenistou chuťou dokáže zušľachtiť každé jedlo.

Ingrediencie:

Paradajka – 500 g.
Bulharská paprika – 200 g.
Horúca paprika – 3 ks.
Cesnak – 3 hlavy.
Orech – 400 g.
Koriandr – 1 dobrá partia.
Rastlinný olej – 4 lyžice. l.
Ocot – 2 lyžice. l.
Soľ – 1 polievková lyžica. l.
Ako variť pikantnú adjiku

Umyte zeleninu a odstráňte semená z papriky. Potom všetky ingrediencie rozdrvte mixérom. Ak nemáte dobrý sekáč, môžete použiť mlynček na mäso s malými otvormi v rošte. Potom do výslednej hmoty pridajte ocot, olej a soľ.