ČO VARIŤ V PRÍRODE, OKREM GRILOVANIA

Leto je ideálnym obdobím na výlety, grilovačky, grilované jedlá, no pri pikniku sa určite nebudete môcť obmedziť len na praženicu. Mnohí si so sebou berú chlieb, zeleninu a čerstvú zeleninu. Kuchári však odporúčajú preriediť letné menu a vopred pripraviť niekoľko jednoduchých, ale veľmi chutných jedál.

Pečený zemiak

Zemiaky pečené na ohni majú chuť a chuť detstva, ale toto jedlo môžete urobiť modernejším a pohodlnejším. Aby ste to dosiahli, musíte zemiaky olúpať doma, trochu povariť a nepriviesť ich do pripravenosti. A potom vložte do hrnca, nalejte trochu slnečnicového oleja, pridajte soľ, korenie, cesnak, sušené bylinky. Vezmite si túto nádobu so sebou do krajiny a už v prírode ju nasaďte na špajle alebo špajle (môžete ju položiť na mriežku) a smažte do zlatista.


Huby na grile

Toto jedlo určite nenechá nikoho ľahostajným. Huby umyjeme a osušíme papierovou utierkou, vložíme do hrnca a prelejeme dresingom. Na to budete potrebovať olivový alebo slnečnicový olej, nasekaný cesnak, sójovú soľ, korenie, soľ, sójovú omáčku. Pretrepte panvicu, aby bolo všetko rovnomerne rozložené, nechajte niekoľko hodín.

V prírode dajte huby na gril a smažte 5-7 minút. Huby budú voňavé, šťavnaté a nebudú priťahovať menej pozornosti ako mäso.

vyprážaný syr

Syr Halloumi sa teraz nachádza takmer vo všetkých obchodoch: bol vytvorený špeciálne na vyprážanie, perfektne drží tvar. Vezmite si ho so sebou na chatu, opečte na grile alebo grile a potom dajte na čerstvý šalát z paradajok, byliniek a hlávkového šalátu. Takže najjednoduchšie občerstvenie bude oveľa chutnejšie a rafinovanejšie.

Shawarma

Dokonalá shawarma sa vždy varí na uhlí a piknik s kebabom je skvelou príležitosťou na získanie lahodnej shawarmy. Pripravte si doma klasickú bielu omáčku: majonézu zmiešajte s kefírom, pridajte cesnak, bylinky, soľ, obľúbené korenie a trochu horčice. Keď je mäso opečené, zeleninu, kúsky mäsa obalíme v pita chlebe, prelejeme omáčkou. Hotovú rolku opečte na grile dve minúty. Táto shawarma sa stane obľúbeným piknikovým jedlom.

banánové lode

Na piknikoch na konci hostiny si mnohí s ľútosťou povzdychnú, že si nezobrali dezerty. Ale nie je to také ľahké: zmrzlina sa roztopí, koláč sa môže na slnku pokaziť.

Skúste vyrobiť banánové loďky s marshmallows. Hotové sú za pár minút. Banán prekrojíme po celej dĺžke a mierne roztvoríme, dovnútra vložíme marshmallows, posypeme škoricou a zabalíme do fólie. Opekáme na ohni pár minút.