Chovaný losos je jedným z najviac toxických potravín na svete

Chovaný losos je jedným z najviac toxických potravín na svete

Ryby boli vždy ponúkané ako zdravé jedlo, ale pokiaľ ide o dnešný chovaný losos, odborníci tvrdia, že popis nemôže byť ďalej od pravdy.

Pri príprave dokumentu “Fillet-Oh-Fish” režiséra Nicolasa Danielsa vyšetrovanie medzi nórskymi fjordmi, ktoré obsahujú farmy z lososa, našlo vrstvu odpadu asi 15 metrov vysokú, pozostávajúcu z baktérií, drog a pesticídov. A keďže morské farmy sa nachádzajú v otvorenej vode, nie je možné znečistenie znečistiť.

Podľa Dr. Joseph Mercola: “Dnešný rybolov je vystavený mnohým vážnym problémom, od nadmerného rybolovu až po chemické znečistenie a genetickú mutáciu po toxických expozíciách.”

Chov lososov sa preukázal ako päťkrát toxickejší ako akýkoľvek iný testovaný potravinový produkt. V skutočnosti nórsky environmentálny aktivista Kurt Oddekalv tvrdí, že dnešný chovaný losos je jedným z najotýkanejších potravín na svete a dodáva, že chov lososa je “katastrofa pre životné prostredie aj pre ľudské zdravie”.

“Nedoporučujem, aby tehotné ženy, deti alebo mladí ľudia jedli chovaný losos. Nie je isté, ako obsahujú losos toxíny, ako aj to, ako tieto drogy ovplyvňujú deti, dospievajúcich a tehotné ženy, “povedala doktorka Anne-Lise Birch Monsenová, biológka na Bergenskej univerzite v Nórsku.

Dodáva, že znečisťujúce látky zistené u chovných lososov majú negatívny vplyv na vývoj mozgu, sú spojené s autizmom a že postihujú iné systémy orgánov v imunitnom systéme a metabolizme organizmu.

Navyše, podľa Života tradične môže jesť viac ako jedno jedlo z lososa na farmách v mesiaci môže zvýšiť riziko vzniku rakoviny v budúcnosti v dôsledku chemických látok spôsobujúcich rakovinu a vysokej úrovne obsahu dioxínov, ktoré obsahuje. Je tiež povedané, aby vaše telo s vyššou úrovňou zápalu, ktorá vedie k mnohým chorobám, vrátane rakoviny, cukrovky, artritídy, koronárnej artérie a Alzheimerovej choroby.

Teraz je viac ako kedykoľvek predtým, je nesmierne dôležité nielen mať na pamäti to, čo jeme, ale zistiť, odkiaľ pochádza a čo obsahuje. Naše zdravie – a život – závisí od nás