Avokádový tatarák

Avokádový tatarák

Avokádo je veľmi chutné a zdravé ovocie obsahujúce veľké množstvo vitamínov, minerálov, zdravých tukov i bielkovín. Možno ho konzumovať v surovom stave, ale aj tepelne upravené. V kuchyni je bezpochyby veľmi obľúbenou surovinou a existuje nespočetné množstvo receptov, ako s ním naložiť.

Dnes môžete vyskúšať recept zo surového avokáda na skvelý tataráček. Nechýba v ňom ani sušené paradajky a kapary. Kombinácia všetkých použitých ingrediencií je delikátna. Tataráček z avokáda doplňte opečenou bagetkou a doprajte si ho trebárs ako predjedlo alebo na večeru.
Avokádový tatarák s opečenou bagetkou

Na 4 porcie potrebujete: 2 veľká avokáda, 1 menšiu červenú cibuľu, 2 lyžice krájaných sušených paradajok, 1 lyžicu nasekaných kapár, 1 hrsť čerstvých byliniek (koriander, petržlen), šťavu z polovice citróna, soľ, korenie. Na opečené bagetky: 2 biele bagetky, trochu olivového oleja, 1 hrsť nastrúhaného parmezánu, 1 lyžicu krájaných sušených paradajok, 1 hrsť nasekaných byliniek

Postup: Avokádo rozpoľte, zaseknutím nože do kôstok tieto vyberte a pomocou lyžice opatrne vydloubněte dužinu zo šupiek. Avokáda pokrájajte na malé kocky a dajte do misy. Pokvapkajte ich citrónovou šťavou a zľahka premiešajte. Pri premiešanie dajte pozor, aby sa vám z avokáda nestala kaše (záleží na jeho vyzretosti).

Cibuľu nakrájajte nadrobno a pridajte k avokáde. Nasekajte nadrobno hrsť byliniek podľa vlastného výberu (ja som použila koriander a petržlen) a pridajte ich tiež do misy. Ako posledný vložte sušené paradajky a kapary. Všetko opäť s citom premiešajte, trošku osoľte a okoreňte. So soľou to nemusíte preháňať, slanú chuť dodajú práve sušené paradajky.

Bagetky pokrájajte šikmo na väčšie krajce. Vyskladajte je na rozpálenú panvicu zasadenom olivovým olejom a opečte z oboch strán dochrumkava. Opečené bagetky posypte parmezánom, sušenými paradajkami a bylinkami. Podávajte kopček avokádového TATARÁČIKY s niekoľkými kúskami takto prichystané bagetky a príjemne si túto kombináciu vychutnajte!

Tip: Kúpte si zrelé (nie prezreté) avokádo, ak chcete tataráček pripravovať už v ten istý deň. Ak plánujete robiť tataráček až za pár dní, kúpte si pokojne nedozreté avokádo dopredu a nechajte ho doma dva až tri dni dozrieť.

Ako už bolo spomenuté v texte, existuje veľa receptov s avokádom, na ktorých si môžete naozaj pochutnať. My ho pre vás máme v polievke, zapečené aj ako dezert, poprípade ho môžete skúsiť tiež ugrilovať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.