Nový rok ako správny Rus

Nový rok ako správny Rus

Pre naše posledné medzinárodné tematické menu roka sme vytvorili slávnostné sviatočné menu inšpirované slávnostnými slávnostami ruského Silvestra, počínajúc týmito kúskami zemiakov s kaviárom.

Petrohrad v decembri je veľmi tmavé, veľmi chladné miesto. Temnota je šokujúcejšia ako zima. V skutočnosti v pobrežnom Petrohrade nie je oveľa chladnejšie ako v Anglicku. Tento týždeň napríklad sú minimá v Petrohrade bláznivé 29 ° F, zatiaľ čo tu v Bostone trénujeme na týždeň s -3 ° F noci. Temnota je však skutočnou výzvou. Pre väčšinu decembra sa slnko zvyšuje o 10:00 a nastaví okolo 3:30. Nikdy to nie je úplne pocit ako deň: slnko oblúka nízky po oblohe, čo má za následok niečo ako päťhodinový východ slnka / západu slnka.

Ruské novoročné menu: Bramborové uhryznutie s kaviárom

Takže nie je ťažké vidieť, ako Silvester, dovolenka oslavujúca svetlo a teplo, sa stáva jasným miestom ruskej zimy. Vyžaduje sa dlho do noci, návštevy s priateľmi a rodinou a samozrejme aj množstva toastov na zdravie a šťastie. Počas sovietskej éry, keď bolo zakázané osláviť Vianoce, väčšina ruských vianočných tradícií bola prenesená na Silvestra a odvtedy zostali tam.

Typická ruská silvestrovská špecialita pozostáva zo štyroch malých talířov, šalátov, okrov, chleba a veľa nápojov. V našom spárovanom, amerikanizovanom menu máme tri recepty: zemiakové kúsky s kaviárom, modernizovaný šalát “sleď pod šatkou” (viac o tom neskôr!) A návykové huby Pirozhki alebo malé koláče.

Ruské novoročné menu: zemiakové kúsky s kaviárom, “sleď pod šatkou” šalát a huby Pirozkhi

Po prvé, zemiačiky s kaviárom. Myslím, že to môže byť najľahšie dovolenkové predjedlo vôbec. Všetko, čo potrebujú, je varenie hrnca s malými zemiakmi, nakrájanie na polovicu, vyberanie trochu stredu a nakrájanie každej zemiakovej polovice s kyslou smotanou, niekoľkými perlami kaviáru a malej vetvičky kôpru. To je všetko – to je celý recept v jednej vete. A sú vynikajúce! Bol som prekvapený, ako návykové bolo každé malé kousnutie. Raz som ich zhotovil, aby som fotografoval tento príspevok, o týždeň neskôr na Štedrý večer, a myslím si, že by to bolo veľmi jednoduché, keby sme sa dostali do NYE strany, do ktorej sme sa v nedeľu dostali.

Napriek svojej jednoduchosti sú tieto kousky zemiakov stále slávnostné a pôsobivé. Samozrejme, kaviár je trochu mŕtva – dokonca aj malá nádoba s lososom sa vám vráti aspoň za 20 dolárov. Ale držať sa cenovo dostupných odrôd a myslieť na to ako kúpiť pekný syr. Trochu ide dlhú cestu a ktokoľvek slúži, či je to len váš spolubývajúci alebo dav 40, bude nevyhnutne povedať “oooh, kaviár”, keď uvidia taniere.

Ruské novoročné menu: Bramborové uhryznutie s kaviárom

Zatiaľ čo vodka je tradičný nápoj na ruskom novoročnom večierku, je tu veľa priestoru na ďalšie pôžitky. Samozrejme, že servírujeme víno a s týmito zemiakmi je La Crema Monterey Chardonnay skvelou voľbou. Podávajte oba zemiaky a Chardonnay ochladí a pripravte sa na báječný večer!

KATALÓGOVÉ BITY S CAVIAROM
Autor: Katie na kuchynské dvere
Čas prípravy: 10 minút
Doba trvania: 15 minút
Celkový čas: 25 minút
Podáva: Servíruje 8-10 ako predjedlo

ZLOŽENIE
2 libry šalátových zemiakov s veľkosťou golfového guličky
1/2 šálky kyslej smotany
1,5 oz kaviárom alebo lososom
Čerstvý kôprid, na ozdobu
Čerstvo mletý čierny korenie
INŠTRUKCIE
Umyte zemiaky a pridajte ich do veľkého hrnca. Zemiaky zakryjte aspoň 1 palcov so studenou vodou. Soľ vodou veľkoryso. Priveďte hrniec do varu na miernom ohni, potom varte zemiaky, až kým nie sú sotva jemné, keď sa pokazia vidličkou, asi 5-10 minút v závislosti od veľkosti zemiakov. Odstráňte jeden zemiak, nakrájajte na polovicu a otestujte, či ste v strede. Keď sú zemiaky celkom pretiahnuté (ale nerozpadajú!), Vypustite zemiaky. Odložte a nechajte úplne vychladnúť.
Každý zemiak nakrájajte na polovicu. Pomocou malej lyžice nakrájajte kúsok stredu každého zemiaka na polovicu. Vyplnenú oblasť naplňte 1-2 čajové lyžičky kyslej smotany a potom zakryjte kyslou smotanou 4-6 perličkami kaviáru (asi 1/4 čajovej lyžičky). Umiestnite zemiaky na tanier. Položte jednu kvitnúnu kôpru na vrchol každého kúsky zemiakov a mlejte čierny korenie na vrchole zemiakov. Chladíme až do chladenia. Podávajte studenú.