Nepiť kávu s mliekom alebo smotanou je zdravšie

Nepiť kávu s mliekom alebo smotanou je zdravšie

Kombinácia čiernej kávy a tuku z mlieka, smotany atď, na celé naše telo nepôsobí ani trochu priaznivo!

Pôsobí totiž veľmi zle na dvanástnik, čiže duodenum, ktorý potom v kŕči stiahne svoje hladké svalstvo a následne začne vyraďovať z prevádzky pankreas.

Ďalej potom zablokuje aj celý žlčník!

Žlčník je vlastne zásobný skladisko žlče v našom organizme.

Žlč sa má samočinne do tráviacej sústavy uvoľňovať zakaždým vtedy, keď zjeme čokoľvek mastného, aby ten prijatý tuk bol pre správne následné strávenie vopred dostatočne emulgovaný.
Ak nám ale žlčník z akéhokoľvek dôvodu riadne nefunguje, máme zamiesené na mnohé ďalšie zdravotné problémy označované dnes za bežné civilizačné choroby. Snáď najväčším problémom je ale nulová osveta a že sa toto naozaj varujúce vedecké poznanie spravidla dozvedáme, až keď je nám už 70 rokov a v priebehu predošlých päťdesiatich rokov sme obľúbenú kávu tak radi popíjali práve s mliekom, či smotanou, pretože len tak nám to chutilo a obchody sú toho doslova plné.

Kŕče a bolesti sa potom za čas objavujú aj v oblasti bedrovej chrbtice, kedy chronický nedostatok žlče v črevách spôsobuje až bolestivú zápchu. Žlč zo žlčníka, ktorá sa nedostane do dvanástnika, sa usadzuje s výraznou bolesti práve pri výpuste žlčníka a tvoria sa tam najprv žlčový piesok.

Ovšem neskôr sa môžu vytvárať až naozaj veľké a životu nebezpečné žlčové kamene, ktoré nakoniec žlčník úplne upchajú.

Z čínskej medicíny sa dozvedáme, že Meridiánová spojnica chorého žlčníka prechádza všetkými veľkými kĺby nášho organizmu (bedra, ramená, kolená) a spôsobuje ich silné bolesti až chronickou nehybnosť.

Chýbajúce slinivkové šťavy spôsobujú v črevách veľmi silné nadúvanie (meteorizmus).

Vracajúci sa žlčou reaktivovaný žalúdočnej šťavy potom silno poškodzujú už aj samotnú pankreas a práve tak potom vzniká stále sa rozmáhajúcej cukrovka (diabetes mellitus).

Čo je vo svojej podstate len veľmi málo, alebo úplne nefunkčné pankreas, pretože sa v nej potom následkom prekonaných poleptanie žalúdočnou kyselinou a následných zápalov už netvoria v patričnom množstve, alebo vôbec, veľmi dôležitý hormón inzulín. Takto okrem iného je ochromená aj činnosť mnohých ďalších slizníc v celom našom tele.
Káva navyše obsahuje veľké množstvo veľa agresívne kyseliny šťaveľovej. A keď obličky túto látku nestačí dostatočne rýchlo vylučovať prostredníctvom moču, potom sa ľahko vytvorí z prítomných kryštálikov kyseliny šťaveľovej najskôr močový piesok.

Neskôr sa ale vytvárajú tiež obrovské, vysoko bolestivé a zároveň aj rizikové močové kamene. Ak je totiž v našom organizme neustále prítomných príliš veľké množstvo kyseliny šťaveľovej, cez hrubé črevo sa následne vstrebáva späť do tela a usadzuje sa aj do kĺbov a svalov. Dochádza tak k silným bolestiam (vnímaným najmä v noci) – ako v oblasti chrbtice, ako aj v oblasti veľkých kĺbov. Týmto spôsobom vzniká aj veľmi podobné, vysoko bolestivé a pohyb obmedzujúce ochorenia, ako je dna!

Ak teda aspoň trochu myslíte na svoje neskoršie zdravie, popíjajte svoje obľúbené kávičku zásadne bez mlieka, či smotany a len v malom množstve!

A s ňou, alebo hneď po nej si už zásadne nikdy nedoprajte šľahačku, či dokonca nejaké vysoko kalorické, teda najmä silne omastené jedlo, zákusky, či koláčiky.