Opica radí: Nepite vodku so škótskou whisky

Bod 1. Zjedz niečo. Áno, opakovaná fráza, ktorá avšak môže spraviť veĺa.

alkohol vás ovplyvní. Je to preto, lebo jedlo pomáha znižovať tvorbu acetaldehydu v žalúdku a táto látka sa považuje za hlavnú príčinu vykrvenia.

Mastné potraviny s obsahom uhľohydrátov, ako napríklad pizza a cestoviny, sú najlepšie na zabránenie opici, pretože tuk spomaľuje vstrebávanie alkoholu.

Bod 2. Vezmite si vitamíny.  Vaše telo spotrebuváva mnoho vitamínov, keď spracováva alkohol, no primárne ničí esenciálny vitamín B. Preto je dobré, ak si pred pirím alkoholu doplniíte vitamíny ako B komplex, B6 a B12.

Bod 3.  Dajte si lyžicu olivového oleja. Možno to znie trochu nechutne, no stredomorské národy na túto techniku nevedia dopustiť.  Podstata je ako  s mastným jedlo, tuk zabraňuje absorbcii alkoholu.

Bod 4. Pi mlieko. Mlieko vytvára tenkú vrstvu na žalúdku,  tým pádom sa alkohol ťažšie vstrebe priamo do krvného obehu.

Už pri pití alkoholu je alfa omega hydratovanie vodou a vedomosť svojho limitu. Za menšie zlo sú brané biele a kvalitné alkoholy. Napríklad taká vodka Beluga, či stoličná vodka. No nič sa nestane ak sa brandy, bourbon či škótska whisky pije s mierou a hlavne nemieša.