Posted on: 4. decembra 2018 Posted by: tristate Comments: 0

Šunka glazúru musí mať rovnováhu sladkej a kyslé, aby kompenzovala slanú šunku, ale kľúč je oko sýteho, ako sójová omáčka, takže nemá chuť ako džem.
prísady

• 1 lyžička semien koriandra

• ¼ lyžičky čiernej korenie

• 2 broskyne, lúpané a nakrájané na kocky, odstránené z kameňa

• ¾ šálky mäkkého hnedého cukru

• 1 lyžica sójovej omáčky

• ½ šálky bieleho vína

• šťava z 1 citróna

• 2 lyžice olivového oleja

• 1 celá noha šunky (približne 6-8 kg)
metóda

Rúru ohrievajte na 180 ° C (160 ° C). V malej panvici opečieme koriandrové semená a čierne korenie, až kým voňavé potom nerozmrazíme na hrubý prášok s maltou a paličkou.

Vráťte panvu na teplo a pridajte broskyne, cukor, sójovú omáčku a biele víno. Primerajte 5 minút, kým broskyne nerozpadnú.

Nakrájajte ručné mixér a premiešajte cez citrónovú šťavu a olivový olej. Odstráňte pokožku zo šunky a odtučte tuk.

Ľahko štepte glazúrou a pečte asi 1½ hodiny (pri 6 kg šunke) na 2 hodiny (pri šunke 8 kg), kefkujeme viac glazúrovanej každých 20 minút, kým šunka nie je lepkavá a zahreje.