Ušetrite čas a peniaze s mrazničkou

Mrazničky – väčšina ľudí ich má, ale naozaj ich používajú? Ako študent na rozpočet som sa naučil niekoľko tipov a trikov, aby ste ušetrili peniaze a stále ste mohli dobre jesť. Jedným z týchto trikov je hromadné varenie a zmrazovanie zvyškov. To sa hodí, keď prídem domov z práce alebo vysokej školy a jednoducho nemôžem čeliť myšlienke stáť v kuchyni viac ako 5 minút na večeru.

Teraz predtým, než začnem kázať o výhodách zmrazovania, som veľmi váhala v používaní mrazničky, pretože som nemohla uveriť, že zmrznuté jedlo bude mať rovnaký chuť, kedykoľvek by to bolo konečne rozmrazené. Ako som bol zle! Po niekoľkých skúškach som si uvedomil, že zmrazenie je skutočne skvelé, pretože som nielen že som sa stravoval menej a menej, ale ja som tiež šetril čas a peniaze, pretože som nevaril “jedlo pre jedného” každý večer.

Nedávna správa o bezpečnosti potravín sa zamerala na schopnosti varenia ľudí na ostrove Írsko a zdôraznila, že pomerne veľa ľudí nemá dôveru v prípravu domáceho jedla od začiatku. S čoraz viac ľudí jesť vonku z domova a obrátiť sa na takeaways alebo pohodlie jedlo, to prichádza bez prekvapenia, že 1 z 4 dospelí tu sú nadváha alebo obezita.

Zmrazenie môže byť naozaj užitočné prakticky všetkým, ale najmä tým, ktorí sú neustále na cestách. Či už je to rodič s množstvom úst na kŕmenie, niekto, kto pracuje dlhé hodiny a zvyčajne príde domov vyčerpaný, alebo študent, ktorý sa snaží vyrovnať vysokú školu a prácu na čiastočný úväzok. Len strávte niekoľko hodín na varenie veľkého jedla a rozdeľte ho na jednotlivé nádoby alebo mraziace vaky, aby ste vložili do mrazničky. Všetko, čo musíte urobiť potom, čo je úplne rozmraziť v chladničke od večera predtým a keď sa doma druhý deň, stačí pop v mikrovlnnej rúre, aby ho zahriať.

mrazené potraviny v kontajneroch

Ak máte záujem o šetrenie času a peňazí a chcú dať zmrazenie ísť, tu je niekoľko tipov, ako začať:
Vykonajte extra

Jedlá ako chilli con carne, pastiersky koláč, rybí koláč a kurací kari sú ideálne na mrazenie. Prečo nie zdvojnásobiť recepty?
Pridajte množstvo ovocia a zeleniny, ktoré sú v sezóne

Chutia lepšie, sú výživnejšie a lacnejšie, pretože sú širšie dostupné.
Zvyšujte pokrmy s fazuľami, hráškom a šošovicami